User Tools

Site Tools


about:minutes:2016-12-06

Jegyzőkönyv az ELTE BTK Angol-Amerikai Intézete Tanácsának 2016. december 6-i üléséről

Az intézetigazgató köszönti a megjelenteket, az IT határozatképes és elfogadja a napirendet.

1. A fordítói készségek specializáció tanegység-lista módosítása (Wein Csizér Katalin)

Az IT részletesen megvitatja és elfogadja az írásban benyújtott módosítási javaslatot.

2. A DELP súlyos (és a felmenő OTAK miatt egyre súlyosabbá váló) tanterem-hiánya (Király Zsolt)

Király Zsolt elmondja, hogy tavaly már felvetette ezt a gondot, akkor egy 90 perces tanteremhiányuk volt, melyet a szakmódszertani központ termeinek felhasználásával sikerült megoldani. Idén azonban 40 db 90 perces órát nem tudnak megtartani, bár kaptak itt-ott termeket, például újfent a szakmódszertani központ jóvoltából. A D épületben is szereztek egy termet az alagsorban. A felajánlott termek azonban nem fő időszakban szabadok. Fontos lenne egy olyan terem a Tanszék számára, ahol nem a réseket töltik ki, hanem ők választanak időpontot először. Nincs elég tanári szobájuk sem (29 oktatójuk van). Kenyeres János: A tanszékeknek le kellene ülniük megbeszélni ezeket a kérdéseket, felmérni a szabad szobákat. Jelenleg két használaton kívüli terem is van az Intézetben (az Amerikanisztika Tsz. titkársága és a tanulmányi intézetigazgató-helyettesi szoba), ezeket esetleg tanteremként lehetne használni. Először Intézeten belül célszerű megpróbálni megoldani a kérdést, és csak ezt követően fordulni segítségért a Germanisztikai Intézethez.

3. A tantervmódosítások menetrendje, javaslat az MA TEL szerkezeti módosítására

Kenyeres János emlékezteti az IT-t, hogy mindenki megkapta a kari útmutató anyagokat. A módosítással február 3-ig el kell készülni. Felhívja a figyelmet, hogy a Kar által meghatározott féléves hallgatói óraszámot (240) nem szabad meghaladni. Tájékoztatja az IT-t, hogy készített egy TEL javaslatot, amelyben az új elvárásoknak megfelelőek az óra- és kreditszámok. Az IT részletesen megvitatja a tervezetet. Szalay Krisztina bejelenti, hogy december 20-án kedden délután 14:00 órakor „új TEL“ értekezletre kerül sor a tanszéki megbízottak bevonásával a további egyeztetések lefolytatására. Kéri, hogy a javaslatokat a résztvevők írják meg az IT email címére, ő pedig összefésüli az anyagot.

4. Egyebek

4.1 Horváth Mihály bejelenti, hogy a konferenciatámogatásra benyújtott összes pályázat pozitív elbírásban részesült.

4.2 Kenyeres János tájékoztatja az IT-t, hogy a Stratégiai Adatbázis hiányosságairól szóló intézeti oktatói levelet igen sokan aláírták. Wein Csizér Katalin felhívja a figyelmet, hogy amennyiben az oktatók – a levélben megfogalmazottaknak megfelelően, a hiányosságok orvoslásának elmaradása esetén – nem validálják a jövőben saját adataikat, nem vehetnek részt kari és egyetemi pályázatokon. Komáromy Zsolt elmondja, hogy ő a validálás megtörténtéről szóló nyilatkozatát tavasszal kiegészítette azzal, hogy az adatai hiányosak.

4.3 Események:

i. November 10-11-én sor került a SEAS 130 konferenciára, az eseményről igen pozitív visszajelzések érkeztek.

ii. Szintén sikeresen lezajlott a Károli Gáspár Református Egyetemmel közös szervezett „Multiculturalism in Canada: Changing Perspectives” c. kanadisztikai konferencia november 24-25-én.

iii. Lesz Poster Presentation Day, a rektori hivataltól anyagi támogatás is érkezett.

iv. Csütörtökön kerül sor a SEAS karácsonyi ünnepségére a DELP szervezésében.

4. A következő IT időpontja: 2017. január 31. 12:00

Budapest, 2016. december 6.

A jegyzőkönyvet vezette: Lakatos Dóri

A kiadmány hiteléül:

Kenyeres János

Lénárt Zoltán

about/minutes/2016-12-06.txt · last touched 2019-04-14 18:06 by 127.0.0.1