User Tools

Site Tools


about:minutes:2020-05-12

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

about:minutes:2020-05-12 [2020-05-15 02:00] – created csabakalmanabout:minutes:2020-05-12 [2020-05-15 11:58] (current) – csabakalman
Line 39: Line 39:
 TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra tájĂ©koztatja az IT tagjait, hogy a vizsgák szervezĂ©se rendben alakul. Az Ă­rásbeli vizsgákkal kapcsolatban hangsĂşlyozza, hogy azokat bármilyen platformon meg lehet tartani. Szigetvári PĂ©tert aggasztja, hogy Ă­rásbeli vizsgázĂłi mintegy 10%-a az elmĂşlt kĂ©t-három hĂ©tben nem reagált a megkeresĂ©seire. Ennek az is lehet az oka, hogy nem minden hallgatĂł rendelkezik elte.hu-s email cĂ­mmel (mivel ezt igĂ©nyelniĂĽk kell az ĂśgykezelĹ‘ felĂĽletĂ©n), illetve, hogy az elte.hu vĂ©gzĹ‘dĂ©sű emaileket nĂ©hány szolgáltatĂł visszautasĂ­tja. Nagy Emese, a HallgatĂłi ÉrdekkĂ©pviselet tagja, megerĹ‘sĂ­ti, hogy az ELTE-s email cĂ­m szĂĽksĂ©gessĂ©gĂ©rĹ‘l minden hallgatĂłt többször tájĂ©koztattak. MegoldáskĂ©nt Kenyeres János azt javasolja, hogy az intĂ©zet gmailes email cĂ­mĂ©rĹ‘l Ă©rtesĂ­tsĂĽnk minden hallgatĂłt, legalább egyszer, hogy állĂ­tsa át az email cĂ­mĂ©t olyanra, amelyet az ELTE levelezĹ‘rendszere támogat. Arra kĂ©ri Szigetvári PĂ©tert, hogy kĂĽldje el azon hallgatĂłk listáját a titkárságra, akiket nem tud elĂ©rni, Ă©s Gmailen keresztĂĽl prĂłbáljuk elĂ©rni Ĺ‘ket.  TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra tájĂ©koztatja az IT tagjait, hogy a vizsgák szervezĂ©se rendben alakul. Az Ă­rásbeli vizsgákkal kapcsolatban hangsĂşlyozza, hogy azokat bármilyen platformon meg lehet tartani. Szigetvári PĂ©tert aggasztja, hogy Ă­rásbeli vizsgázĂłi mintegy 10%-a az elmĂşlt kĂ©t-három hĂ©tben nem reagált a megkeresĂ©seire. Ennek az is lehet az oka, hogy nem minden hallgatĂł rendelkezik elte.hu-s email cĂ­mmel (mivel ezt igĂ©nyelniĂĽk kell az ĂśgykezelĹ‘ felĂĽletĂ©n), illetve, hogy az elte.hu vĂ©gzĹ‘dĂ©sű emaileket nĂ©hány szolgáltatĂł visszautasĂ­tja. Nagy Emese, a HallgatĂłi ÉrdekkĂ©pviselet tagja, megerĹ‘sĂ­ti, hogy az ELTE-s email cĂ­m szĂĽksĂ©gessĂ©gĂ©rĹ‘l minden hallgatĂłt többször tájĂ©koztattak. MegoldáskĂ©nt Kenyeres János azt javasolja, hogy az intĂ©zet gmailes email cĂ­mĂ©rĹ‘l Ă©rtesĂ­tsĂĽnk minden hallgatĂłt, legalább egyszer, hogy állĂ­tsa át az email cĂ­mĂ©t olyanra, amelyet az ELTE levelezĹ‘rendszere támogat. Arra kĂ©ri Szigetvári PĂ©tert, hogy kĂĽldje el azon hallgatĂłk listáját a titkárságra, akiket nem tud elĂ©rni, Ă©s Gmailen keresztĂĽl prĂłbáljuk elĂ©rni Ĺ‘ket. 
 TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra elmondja, hogy az Ă­rásbeli vizsgák eredmĂ©nyĂ©t a vizsga idĹ‘pontjátĂłl számĂ­tott egy hĂ©ten belĂĽl kell beĂ­rni a Neptunba. A szemináriumi jegyeket alapesetben a vizsgaidĹ‘szak utáni elsĹ‘ hĂ©t vĂ©gĂ©ig lehet bevinni, de most kivĂ©telesen kĂ©sĹ‘bb is regisztrálni lehet ezeket a jegyeket, ha a hallgatĂł kĂ©ri Ă©s oktatĂłja belegyezik. TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra hangsĂşlyozza azonban, hogy a nyelvi alapvizsgába beszámĂ­tĂł kurzusoknál elĹ‘nyös, ha a jegyek minĂ©l elĹ‘bb beĂ­rásra kerĂĽlnek. TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra elmondja, hogy az Ă­rásbeli vizsgák eredmĂ©nyĂ©t a vizsga idĹ‘pontjátĂłl számĂ­tott egy hĂ©ten belĂĽl kell beĂ­rni a Neptunba. A szemináriumi jegyeket alapesetben a vizsgaidĹ‘szak utáni elsĹ‘ hĂ©t vĂ©gĂ©ig lehet bevinni, de most kivĂ©telesen kĂ©sĹ‘bb is regisztrálni lehet ezeket a jegyeket, ha a hallgatĂł kĂ©ri Ă©s oktatĂłja belegyezik. TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra hangsĂşlyozza azonban, hogy a nyelvi alapvizsgába beszámĂ­tĂł kurzusoknál elĹ‘nyös, ha a jegyek minĂ©l elĹ‘bb beĂ­rásra kerĂĽlnek.
-TájĂ©koztatja továbbá az IT tagjait, hogy szĂłbeli zárĂłvizsgát csak Microsoft Teams platformon lehet tartani, a vizsgán legalább hárman jelen kell lenni: vagy kĂ©t bizottsági tagnak vagy egy vizsgáztatĂłnak Ă©s kĂ©t hallgatĂłnak. A jegyet a vizsga során közölni kell a hallgatĂłval, Ă©s ott Ă©s akkor regisztrálni kell a Neptunban. +TájĂ©koztatja továbbá az IT tagjait, hogy  szĂłbeli vizsgát ajánlott Microsoft Teams platformon tartani, a vizsgán legalább három fĹ‘nek jelen kell lenni: vagy kĂ©t bizottsági tagnak Ă©s egy hallgatĂłnak, vagy egy bizottsági tagnak Ă©s kĂ©t hallgatĂłnak. A jegyet a vizsga során közölni kell a hallgatĂłval, Ă©s ott Ă©s akkor regisztrálni kell a Neptunban.   
 +A szĂłbeli zárĂłvizsgákat csak Microsoft Teams platformon lehet tartani, a vizsgán legalább kĂ©t bizottsági tagnak jelen kell lenni. A jegyet a hallgatĂłval vagy a vizsgát követĹ‘ rövid szĂĽnet után, vagy az összes aznapi vizsga után kell közölni.  
 A zárĂłvizsgákhoz szĂĽksĂ©ges Teams csoportokokat az Informatikai IgazgatĂłság hamarosan lĂ©tre fogja hozni, a vizsgákon rĂ©sztvevĹ‘ adminisztrátoroknak a kĂ©pzĂ©st már megtartották. TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra köszönetet mond mindazoknak, akik adminisztrátornak jelentkeztek. Hozzáteszi, hogy kĂ©sĹ‘bb mĂ©g pontosĂ­tani fogják a technikai problĂ©mák kezelĂ©sĂ©t, illetve nem eldöntött mĂ©g az a kĂ©rdĂ©s sem, hogy megkĂ©rhetjĂĽk-e a diákokat, hogy mutassák körbe a környezetĂĽket. IllĂ©s Éva javasolja, hogy a zárĂłvizsgák elĹ‘tt az elnök olvasson fel egy sztenderd szöveget, amelyet minden elnök elĹ‘re megkap. A zárĂłvizsgákhoz szĂĽksĂ©ges Teams csoportokokat az Informatikai IgazgatĂłság hamarosan lĂ©tre fogja hozni, a vizsgákon rĂ©sztvevĹ‘ adminisztrátoroknak a kĂ©pzĂ©st már megtartották. TartsaynĂ© NĂ©meth NĂłra köszönetet mond mindazoknak, akik adminisztrátornak jelentkeztek. Hozzáteszi, hogy kĂ©sĹ‘bb mĂ©g pontosĂ­tani fogják a technikai problĂ©mák kezelĂ©sĂ©t, illetve nem eldöntött mĂ©g az a kĂ©rdĂ©s sem, hogy megkĂ©rhetjĂĽk-e a diákokat, hogy mutassák körbe a környezetĂĽket. IllĂ©s Éva javasolja, hogy a zárĂłvizsgák elĹ‘tt az elnök olvasson fel egy sztenderd szöveget, amelyet minden elnök elĹ‘re megkap.
  
about/minutes/2020-05-12.1589500812.txt.gz · last touched 2020-05-15 02:00 by csabakalman